MAHKEMESİ:İŞ MAHKEMESİ
DAVA: Davacı, feshin geçersizliğine, işe iadesine ve yasal sonuçlarına hükmedilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkemece, davanın kabulüne karar verilmiştir.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
1- Davacının iş sözleşmesinin performans ve verimliliği nedeniyle 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17-18. maddeleri uyarınca feshedildiği, ancak aynı Kanun’un 19/2. maddesine aykırı olacak şekilde fesih öncesi savunmasının alınmadığı feshin salt bu nedenle geçerli olmadığı, yargılama sırasında gereksiz yere talimat yoluyla bilirkişi raporu aldırılarak yargılamanın uzamasına neden olunduğu anlaşılmışsa da, bu husus sonuca etkili olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
2- Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edene yükletilmesine, 01/06/2017 gününde oybirliği ile karar verildi.