MAHKEMESİ: ... BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ... HUKUK DAİRESİ
İLK DERECE
MAHKEMESİ: ... İŞ MAHKEMESİ
DAVA: Davacılar, ... İş Müfettişi tarafından düzenlenen 29.01.2016 tarih ve 7189-PRG-23 sayılı raporunun itirazen iptali ve TKİ Genel Müdürlüğü ile müvekkil şirketler arasında yapılan sözleşmede muvazaa bulunmadığının tespitine karar verilmesini istemişlerdir.
Yerel mahkemece, davanın ve birleşen davanın reddine karar verilmiştir.
İlk Derece Mahkemesinin red kararına karşı davacılar avukatları istinaf başvurusunda bulunmuşlardır.
... Bölge Adliye Mahkemesi... Hukuk Dairesi davacılar avukatlarının istinaf başvurularını esastan reddetmiştir.
... Bölge Adliye Mahkemesi... Hukuk Dairesi'nin kararı süresi içinde davacılar avukatları tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
YARGITAY KARARI
Tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dayandıkları belgelere, hukuki ilişkinin nitelendirilmesine, uyuşmazlığa uygulanması gereken hukuk kuralları ile temyiz olunan Bölge Adliye Mahkemesi kararında yazılı gerekçelere göre, davalıların yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan Bölge Adliye Mahkemesi kararının 6100 sayılı HMK'nun 370. maddesi uyarınca ONANMASINA, dava dosyasının İlk Derece Mahkemesi'ne, kararın bir örneğinin Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmesine, aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edenlere yükletilmesine, 23/01/2019 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy