MAHKEMESİ:İŞ MAHKEMESİ
Davalı vekilinin yerel mahkemenin yukarıda tarih, esas ve karar numarası belirtilen kararına yönelik temyiz talebinin Dairemizin 20/12/2018 gün ve ... Esas, 2018/23855 Karar sayılı ilamıyla temyiz süresi geçirildiğinden REDDİNE karar verilmiştir.
Davalı avukatınca temyiz talebinin süreden reddine ilişkin kararın maddi hataya dayandığı gerekçesi ile ortadan kaldırılması istenilmiş olmakla, dosya incelendi, geregi konuşulup düşünüldü.
YARGITAY KARARI
Dosya içeriğine göre, dairemizce temyiz incelemesi sonucunda verilen kararda maddi hata saptanamadığı gibi, maddi hataya dayandığı ileri sürülen hususun hukuki takdire ilişkin olduğu ve 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu gereğince iş mahkemelerinin kararları ile ilgili yargıtay kararlarına karşı karar düzeltme istenemeyeceği de dikkate alınarak dilekçesinin REDDİNE, 27/02/2019 gününde oybirliği ile karar verildi.