(6183 S. K. m. 51) (647 S. K. m. 5) (765 S. K. m. 2)
Dava: Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya sebebiyet vermek suçundan sanık Tahir Ünal'ın yapılan yargılaması sonunda; Mahkumiyetine dair hükmün Yargıtay'ca incelenmesi sanık tarafından istenilmiş olduğundan, dava dosyası C.Başsavcılığından tebliğname ile Daireye gönderilmekle, incelenerek gereği düşünüldü:
Karar: Sanık Tahir Ünal'ın temyiz talebi üzerine bu sanık hakkında kurulan hükme hasren yapılan incelemede; hükme dayanarak yapılan kusur raporu oluşa uygun olduğundan tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak olunmamıştır.
Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre sanığın yerinde görülmeyen sair itirazlarının reddine; Ancak,
4786 sayılı Yasa ile değişik 647 sayılı Yasının 5/5. maddesi uyarınca para cezasının süresinde ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulamasının 15.1.2003 tarihinden itibaren izlenecek suçlar hakkında uygulanacağının gözetilmeyerek gecikme zammı uygulanmasına karar verilmesi
Sonuç: Kanuna aykırı olduğundan, hükmün CMUK. nun 321. maddesi gereğince BOZULMASINA, bu cihetin yeniden duruşma yapılmaksızın CMUK. nun 322. maddesine göre düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, hükmün 6. paragrafının 2. cümlesinde yazılı bulunan 6183 sayılı Yasanın 51. maddesinde belirtilen gecikme zammı oranının yarısı oranında gecikme zammı ile birlikte tahsiline ibaresinin hükümden çıkartılması suretiyle sair yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükmün tebliğnamedeki düşünceye aykırı olarak düzeltilerek ONANMASINA 30.06.2004 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy