(1086 S. K. m. 8)
Dava: Antbirlik Genel Müdürlüğü adına Avukat Hatay ile 1 - Malik adına Avukat İsmet, 2 - Metin ve Mutlu adlarına Avukat Akay aralarındaki dava hakkında, Antalya İş Mahkemesinden verilen 24.10.1985 günlü ve 256/549 sayılı hüküm davacı avukatınca temyiz edilmiş olmakla; dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü :
Karar: Tarım Satış ve Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanunlarına göre, kurulan kooperatif ve birliklerinde çalışan yöneticilerle kooperatifler arasında çıkan uyuşmazlıklarda İş Mahkemesinin görevli olduğuna dair 20.1.1986 gün ve 6/1 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı çıkmış olduğundan, uyuşmazlığın esasının incelenip sonucuna göre bir karar verilmesi için karar bozulmalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı nedenle davacı yararına BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 10.02.1986 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy