(506 S. K. m. 26)
Dava: Davacı, iş kazasından doğan maddi ve manevi tazminatın ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla, dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Sosyal Sigortalar Kurumunca davacıya ödenen geçici iş göremezlik ödeneğinin, gerçekleşen maddi tazminattan düşülmemiş olması doğru değildir. Her ne kadar, bu konuda bir miktar indirim yapılmış ise de, bu indirimin dayanağı belge davacıya ait değildir. Davacıya yapılan ödemenin maddi tazminattan mahsubu yapılmak üzere kararın bozulması gerekmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 26.01.1995 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy