(1475 S. K. m. 35)
Dava: Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
2- Davalının temyizine gelince;
Dosya içeriğine göre davacının çalıştığı işyerinde 3'lü vardiya uygulanmakta olup vardiyalardan her birinin müddeti 8 saattir. İşyerinde uygulanmakta olan TİS''inde de haftalık 5 gün ve günde 8 saat çalışma esası kabul edilmiştir. Davacının günde çalıştığı 8 saatlik sürede doğal ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1/2 saat süre ayırdığının kabulü gerekir. Mahkemenin hükmüne dayanak yaptığı bilirkişi raporunda günlük çalışma sürelerinden hareketle sonuca gidilmemiş, farazi bir şekilde bütün işçilerin yapmış olduğu tüm çalışma sürelerinden sonuca ulaşılmak istenmiştir. Diğer taraftan aynı raporda izinli ve raporlu günlerde dikkate alınmış değildir. Bu durumda davanın reddine karar vermek gerekirken aksine düşünce ile yazılı şekilde hüküm kurulması hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, 07.11.1995 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy