(1475 S. K. m. 14)
Dava: Davacı, fark kıdem tazminatı fazla çalışma parası, hafta ve genel tatil gündelikleri, ikramiye, giyim, kömür, kira yardımları ile ücret alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
1- Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere göre ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmmesine göre davacının tüm temyiz itirazları ile, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Mahkemece davacı işçinin çalışırken hak ettiği son ücret üzerinden kıdem tazminatı hesabı yapılmamıştır ki, bu durum 1475 sayılı İş Kanununun 14. maddesine aykırılık oluşturur. Dosya içeriğine göre giydirilmiş brüt ücretinin 46.988.150.-TL. olduğu anlaşılmaktadır. İşveren ücreti asgari ücrete indirmiş ise de asgari ücretten kıdem tazminatı hesaplama yapılması olanağı yoktur. Davacı işçi işten ayrıldıktan sonra emsali işçilerin ücretleri artırılmış ise de bu artırılan ücretler hesaplamada baz olarak alınamaz. Bilirkişi raporu bu bakımdan hatalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda belirtilen nedenle (BOZULMASINA), peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine 11.2.1999 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy