(1475 S. K. m. 13) (2821 S. K. m. 31)
Dava: Davacı, kıdem ve kötü niyet tazminatı, fazla çalışma ve izin ücreti, hafta ve genel tatil gündelikleri ile vergi iadesi alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır. Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Davalı Tuğçe A.Ş. aleyhine dava açılmadığı halde hakkında hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
2- Diğer davalıların temyizlerine gelince;
Mahkemece kötüniyet tazminatına karar verilmiş ise de bu tazminatın niçin verildiği açıklanmış değildir. Davacı işçi sendikaya üye olduğu için feshe gidildiği iddiasını da kanıtlayamamıştır. Gerçekten sendika üyeliği fesih tarihinden önce gerçekleşmiştir. Bu konuda kötü niyet tazminatının hüküm altına alınmasını gerektiren başka bir bilgi ve belgeyede dosyada rastlanılmamıştır.
Bu itibarla ihbar tazminatının hüküm altına alınmasıyla yetinilmeli ve ayrıca kötüniyet tazminatına karar verilmemelidir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 1.7.1999 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy