(5521 S. K. m. 1) (818 S. K. m. 355)
Dava: Davacı, borçlu olmadığının tespitine, takibin durdurulmasına ve icra inkar tazminatının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır. Hüküm süresi içinde, davalı avukatınca temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: Davacı kooperatif ile davalının temsil ettiği şirket arasında kooperatifin yaptırdığı inşaatların denetimi için kontrollük sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme içeriği itibarıyla istisna akdidir. Böyle olunca uyuşmazlığın Asliye Ticaret Mahkemesince çözümlenmesi için dava dilekçesinin görev nedeniyle REDDİNE karar verilmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine,18.12.2000 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy