(1475 S. K. m. 26) (818 S. K. m. 83)
Dava: Davacı, tazminat alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1. Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2. Kabulü göre de düzenlenen yüklenim belgesinde eğitim giderlerinin dolar olarak istenebileceği hususunda bir düzenleme mevcut değildir. Bu nedenle isteğin dolar olarak talep edilmesi ve hüküm altına alınmasıda hatalıdır.
3. Yüklenim belgesinde düzenlenen ücret ödemelerinin talep edilmesi mümkün değilse de davacının eğitim giderlerini talep etmesi mümkündür. Ancak bilirkişi tarafından davacı işçi tarafından yapılan eğitim gider miktarı belirlenmiş değildir. Eksik inceleme ile davacının eğitim gideri alacağının kabul edilmesi bozma nedenidir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 19.10.2000 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy