(1475 S. K. m. 1)
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, fazla çalışma ve izin ücreti ile ücret alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, davayı husumetten reddetmiştir.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
YARGITAY KARARI
Davacı TEDAŞ Denizli Elektrik Dağıtım Müessesesinin hizmet binasının temizlik işini alan müteahhidin işçisi olarak çalışmıştır.
Mahkemece davacının temizlik işini yüklenen yüklenicinin işçisi olduğu gerekçesiyle Tedaş hakkında açılan dava husumet yanlışlığı gerekçesiyle reddedilmiştir.
Dosyadaki bilgi ve belgelerden davalı işverene ait işyerinde işin bir bölümü olan hizmet binasının temizlik işini ihale ile alan yüklenici işinde münhasıran çalıştığından 1475 Sayılı İş Kanununun 1/son maddesi uyarınca asıl işveren durumunda olan Tedaş Denizli Elektrik Dağıtım Müessesesi dava konusu alacaklardan sorumludur. Bu durumda davanın esası incelenmek gerekirken husumet nedeniyle reddi hatalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 19.11.2001 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy