(1475 S. K. m. 13, 14)
Dava: Davacı, Sigortalılığının tespiti ile ihbar ve kıdem tazminatı, bayram tatili gündeliği ile ücretli izin alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı M. A. avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- İki davalı hakkında dava açılmıştır. Buna rağmen mahkemece adı belirtilmeksizin davalıdan tahsiline şeklinde hüküm kurulmuştur. Bu kabul şekli, icra aşamasında tereddütler uyandırabileceğinden infazını imkansız hale getirebilir. Konunun açıklığa kavuşturulabilmesi için kararın bu yönden bozulması gerekmiştir.
3- Davacı davasını, bizzat açmış vekille kendisini temsil ettirmemiş olduğuna göre, davacı yararına vekalet ücretine hükmedilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın, yukarıda gösterilen nedenle BOZULMASINA, 30.4.2002 gününde oybirliği ile karar verilmiştir. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy