(1475 S. K. m. 13)
Dava: Davacı, ödenmeyen ücretlerin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, davayı reddetmiştir.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
YARGITAY KARARI
1. Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2. Davacı Ocak 2000 ayındaki ücretinin ödenmediği iddiası ile iş akdini 21.01.2000 tarihli dilekçesi ile 31.01.2000 tarihinden itibaren feshetmiş ise de; Ocak ayı ücretinin peşin ödeneceğine dair dava dosyasında bir anlaşma olmadığına göre bu aya ait ücretin, ocak ayı bittikten sonra hak edileceği dolayısıyla davacının iş akdinin feshettiği tarihte ocak ayı ücretinin ödenmesi gerekmediğinden davacının bu aya ait ücretin ödenmediği gerekçesine dayalı feshi haklı sebebe dayanmamaktadır. Ancak, dosya içinde mevcut işveren imzalı belgede davacının aylık ücretinin 150.000.000 TL olduğu anlaşıldığından davalı tarafından da bu belgenin dolaylı olarak kabul edilmesi karşısında bilirkişi raporunun aylık ücretin 150.000.000 TL olduğuna dair bilgileri içeren hesaplaması uyarınca, davacının Ocak 2000 ayı ücret farkı alacağının hüküm altına alınması gerekirken bu husustaki talebin reddedilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 3.2.2003 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy