(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 41, 46, 47, 57)
Davacı, kıdem, ihbar tazminatı, yıllık izin, fazla mesai, hafta ve genel tatil ücretinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının temyiz itirazları ile davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Dosyadaki bilgi ve belgeler göre davacı işçinin davalı işverene ait işyerinde 1.6.1979-7.10.1999 tarihleri arasında ara vermeden çalıştığı ve işyerinin kapanması üzerine hizmet akdinin sona erdiği anlaşılmaktadır.
Davacı hizmet akdinin haksız olarak feshedilmiş olduğunu ileri sürerek ihbar ve kıdem tazminatı isteğinde bulunmuştur.
Mahkemece davacının imzasını taşıyan 7.11.1995 tarihli ibraname ile önceki dönemin tasfiye edildiği, 7.3.1995 tarihli hizmet akti ve aynı tarihli işe giriş bildirgesine göre ibraname tarihinden sonraki dönem ayrı bir hizmet akti olarak değerlendirilerek 7.11.1995-7.10.1999 tarihleri arasındaki süre üzerinden kıdem tazminatı hesaplanıp hüküm altına alınmıştır.
Mahkemece hükme esas alınan söz konusu ibranamede akdin sona erdiğinden söz edilmediği gibi, birçok işçilik alacakları tek tek belirtildiği halde ihbar ve kıdem tazminatına ilişkin herhangi bir ifadeye de yer verilmemiştir. Davacıya anılan tarihte ihbar ve kıdem tazminatının ödendiğine ilişkin bir ödeme belgesi de sunulmamıştır. Bu duruma göre ibranamenin ihbar ve kıdem tazminatını kapsadığının düşünülmesi olanağı bulunmadığından tüm çalışma süresi üzerinden kıdem tazminatını hesaplayan ilk bilirkişi raporu değerlendirmeye tabi tutularak davacının kıdem tazminatı isteğinin hüküm altına alınması gerekir.
Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 22.05.2003 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy