(1475 S. K. m. 14)
Dava: Davacı, ücret alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacının davalılardan Kenan Değer ve Kemal Değerin babaları Cemal Değer'e ait işyerinde çalıştığı sırada Cemal Değer'in 14.10.1987 tarihinde ölümü sebebiyle işyerinin Remzi Değer tarafından işletilmeye devam edildiği bu tarihten sonra önce Remzi değer sonrada Remzi Değer Mirasçıları tarafından işyerinin işletildiği 1997 yılında hizmet aktinin kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde sona erdiği anlaşılmaktadır.
Davalılar Kenan Değer ve Kemal Değer Murisleri Cemal Değerin vefat ettiği 14.10.1987 tarihindeki ücret esas alınarak ve bu tarihten önceki çalışma süresine göre belirlenecek kıdem tazminatı miktarı ile sınırlı olarak sorumlu tutulması gerekirken daha sonraki çalışma süresi de nazara alınarak hesaplanan kıdem tazminatından Remzi Değer mirasçıları diğer davalılarla birlikte sorumlu tutulması hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 19.11.2003 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy