(625 S. K. m.32)
Dava: Davacı, kıdem tazminatı ile ücret farkının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunun 32. maddesinin son fıkrası 16.6.1983 tarihli 2843 sayılı yasa ile yürürlükten kaldırılmıştır. Bu nedenle davacının fesihten sonrası 2001 Eylül -2002 Haziran ayları arası 10 aylık ücret alacağına karar verilmesi hatalıdır.
3- Bilirkişiler tarafından Temmuz ve Ağustos 2001 aylarına ilişkin ücret farkları toplam 298.381.200 TL olarak hesaplandığı halde davacının talebi dikkate alınarak fazlaya hükmedilmesi de doğru değildir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 17.11.2003 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy