(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 17, 57)
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı ile izin alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır. Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1-) Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2-) Davacının, davalının Zonguldak satış mağazasında mağaza müdürü olarak çalışırken kasadan para aldığı, kasa kapandıktan sonra bir kısım müşterilere alışveriş yaptırdığı, ertesi günü kredi kartından ödemeleri yaptırdığı sigara ve bira gibi maddeleri ücret ödemeden mağazadan alıp kullandığı daha sonra ödeme yapsa da bu hareketlerin işverenin güvenini kötüye kullanmak ve doğruluk ve bağlılığa uymayan davranış niteliğine ulaştığı anlaşılmaktadır.
Davacı tanığı ve davalı tanıkları yukarıda sayılan eylemleri doğruladıkları halde mahkemece gerekçe gösterilmeksizin ihbar ve kıdem tazminatı isteklerinin reddi yerine kabul edilmesi hatalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye İADESİNE, 16.04.2007 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy