(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 17, 18)
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, fazla çalışma ve izin ücretinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Davacının hizmet akdi davalı işveren tarafından 2.8.2000 -11.8.2000 tarihlerindeki tutanaklardan belirtilen eylemler nedeniyle davalı işverence sona erdirilmiştir. Davalı tanıkları tutanakları doğrulamışlardır. Mahkeme 6 iş günlük hak düşürücü sürenin geçtiği gerekçesiyle davacının ihbar ve kıdem tazminatlarını kabul etmiştir. Davalı Belediyedir, 6 iş günlü süre feshe yetkili makamın öğrendiği tarihten başlar. Feshe yetkili makamın hangi tarihte feshe neden olan olayları öğrendiği belirlenmeden eksik inceleme ile ihbar ve kıdem tazminatlarının kabulü hatalıdır.
2- Davacı 9.5.2006 tarihinde davasını, ıslah etmiş, davalı 18.5.2006 tarihinde zamanaşımı def'inde bulunmuştur. Islahla artırılan miktarlar yönünden zamanaşımı def'i süresindedir. Buna rağmen zamanaşımı def'i dikkate alınmadan sonuca gidilmesi de ayrı bir bozma nedenidir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 07.05.2007 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy