(4857 S. K. m. 41)
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, fazla çalışma ve izin ücreti, bayram ve genel tatil gündeliklerinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Uyuşmazlık fazla mesai ücretinin ıslahla arttırılan miktar üzerinden zamanaşımı def'i üzerinden değerlendirilip, değerlendirilmemesi üzerinde toplanmaktadır. Hükme esas alınan bilirkişi raporunda fazla mesai ücretinin 1.2.1999 tarihinden 19.9.2005 tarihine kadar hesaplandığı anlaşılmaktadır. Davacı 13.4.2006 tarihinde fazla mesai ücretini ıslah etmiştir. Bu oluşum karşısında bir kısım fazla mesai ücretinin zamanaşımı kapsamında kaldığı anlaşılmaktadır. Zamanaşımı def'inin gözönüne alınmadan hüküm tesisi hatalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye İADESİNE, 16.05.2007 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy