(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 18, 41, 44, 57)
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, fazla çalışma ve izin ücreti, bayram tatili gündeliği ile kötüniyet tazminatının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Uyuşmazlık fazla çalışma ücretinden kaynaklanmaktadır. Dosyadaki bilgi ve belgelerden ve özellikle bilirkişi raporundan işyerinde giriş ve çıkışlarda kart basıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu belge fazla mesai isteğinin belirlenmesi açısından önem arzetmektedir. Mahkemece anılan kartların celbinden sonra tanık beyanları da gözönünde tutularak bilirkişiden ek rapor alınarak fazla mesai isteği konusunda karar verilmesi gerekirken eksik inceleme sonucu hüküm tesisi bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 28.05.2007 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy