(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 25, 41, 54)
Dava: Davacı, ihbar, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ile fazla mesai alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Somut olayda; davacının işyerinde çalışan diğer işçiye sataştığı ve kavga ettiği dosya içeriğindeki belgelerden anlaşılmaktadır. Bu durum 4857 Sayılı Yasanın 25/II-d bendinde belirtilen haklı fesih nedeni sayılmaktadır. Öte yandan aynı olgu, mahkeme kararının gerekçe kısmında da kabul edilmiştir. Mahkemece ihbar ve kıdem tazminatlarının reddi gerekirken yazılı şekilde hüküm tesisi hatalıdır.
2- Davalı tarafından ibraz edilen imzasız ücret bordrolarının bir kısmında fazla mesai ücreti tahakkuku bulunmakta olup, ödemelerin banka aracılığı ile yapıldığı savunmasına göre ilgili banka kayıtları getirttirilerek sonucuna göre karar verilmedir. Bu yöndeki davalı itirazları değerlendirilmeden fazla mesai alacağına karar verilmiş olması hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir.
3- Yıllık izinlerin kullanıldığına ilişkin belgelerin tamamı değerlendirilmeden hesaplanan yıllık izin alacağının kabulü de bozma nedenidir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye İADESİNE, 06.06.2007 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy