(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 41)
Dava: Davacı, kıdem tazminatı ile fazla çalışma ücretinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır. Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: Davacı fazla mesai ücretinin ödenmemesi sebebiyle hizmet akdini haklı olarak feshettiğini iddia ederek fazla mesai ve kıdem tazminatı alacakları talebinde bulunmuştur.
Davacı tanıkları güvenlik görevlileri ile ilgili çalışma saatlerini açıklamışlardır. Davacının güvenlik görevlisi olmadığı anlaşılmaktadır. Davacı fazla mesai yaptığını kanıtlayabilmiş değildir. Mahkemece tanıklar tekrar celp edilerek ve davacının yaptığı görev açıklanarak çalışma saatleri sorulmalı ve sonucuna göre hüküm kurulmalıdır. Eksik inceleme ile yazılı şekilde karar verilmesi hatılı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 13.11.2007 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy