(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 18, 19, 20, 32, 41, 47, 57)
Dava: Davacı, ihbar ve kıdem tazminatı, fazla çalışma ve yıllık izin ücreti, genel tatil gündeliği ile ücret alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi S. Bıçaklı tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının tüm, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacı tarafından davalı işveren aleyhine 18.10.2005 tarihinde açılmış olan 2005/38-2007/434 sayılı ek davanın görülmekte olan dava ile birleştirilmesine karar verilmiştir. Mahkemece hüküm kurulurken, birleştirilen ek davadaki talep miktarlarının da dikkate alınması gerekirken,yazılı şekilde sadece kısmi davada talep edilen miktarların karara bağlanması hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 21.03.2008 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy