(4857 S. K. m. 17, 41, 46, 47, 53) (818 S. K. m. 101)
Dava: Davacı, ihbar, kıdem tazminatı, fazla mesai, yıllık ücretli izin ile ulusal bayram ve genel tatil ücretlerinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi S. Tok tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının tüm, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacı, yargılama sırasında müddeabihi ıslahından önce davalıya ihtarname göndererek temerrüde düşürdüğü halde, ihbar tazminatı ve yıllık izin alacağının ıslah edilen kısımlarına temerrüt tarihi yerine ıslah tarihinden itibaren faiz yürütülmesi usul ve yasaya aykırı olup bozulması gerekirse de, bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden H.U.M.K. nun 438/7 maddesi uyarınca hükmün düzeltilerek onanmasına karar verilmiştir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle, hükmün 3. fıkrasındaki ıslah tarihi olan 11.10.2006 tarihinden itibaren ve 4. fıkrasındaki ıslah tarihi olan 11.10.2006 tarihinden itibaren sözlerinin çıkartılarak her ikisinin yerine temerrüt tarihi olan 8.2.2005 tarihinden itibaren yazılarak düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 06.03.2008 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy