(4857 S. K. m. 17, 24)
Dava: Davacı, karşı davalı, kıdem, ihbar tazminatı, izin, fazla mesai, hafta tatili, ulusal bayram, genel tatil ücret alacaklarının, davalı- karşı davacı ise ihbar tazminatının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, her iki davayı da kısmen hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde taraflar avukatlarınca temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi S. B. tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: 1- Dosyadaki yazılara toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre, davalının tüm, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacının işçilik alacağı bulunduğu mahkemenin kabulündedir. İş sözleşmesinin işçi tarafından haklı nedenle feshedildiği kabul edildiğine göre işveren için ihbar tazminatına hükmedilmesi İş Kanununun 17 ve 24. maddelerinin temel esprisine aykırıdır. Karar bu nedenle bozulmalıdır.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 19.11.2009 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy