(1475 S. K. m. 14)
Dava: Davacı, kıdem ve ihbar tazminatı, fazla mesai ücret alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, davanın reddine karar vermiştir.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi S. B. tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
YARGITAY KARARI
Davacı dava dilekçesinde, tarafından verildiği iddia edilip ibraz edilecek belgelerin kabul edilmeyip grafolojik incelemeye tabi tutulması gerektiğinden bahsetmiş, yargılama safhasında davalı tarafından cevap dilekçesi ekinde ibraname ve istifaname belge fotokopileri ibraz edilmiş mahkemece bu belgelere değer verilerek hüküm kurulmuştur. İbraz edilen bu belgelerin davacının beyanı doğrultusunda kendisine gösterilip diyecekleri etraflıca saptandıktan sonra, hasıl olacak duruma göre sonuca gidilmesi gerekirken eksik inceleme ile karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 17.12.2009 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy