(1475 S. K. m. 14) (1086 S. K. m. 38) (4857 S. K. m. 17)
Dava: Davacı, ihbar, kıdem tazminatı, fazla mesai ile yıllık izin ücretinin ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği hüküm altına almıştır.
Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi M. Göçer tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: Davalı tarafın temyiz dilekçesine eklediği nüfus kayıt bilgilerine göre kendisine velayeten dava açılan Nevin'in dava tarihi itibarıyla reşit olduğu anlaşılmaktadır.. Reşit olan bir kimse medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olduğundan aktif husumet ehliyeti bulunmaktadır. Buna göre reşit olan kişi adına velayeten annesi tarafından dava açılması usul kurallarına aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebepten BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 12.05.2008 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy