(1475 S. K. m. 14) (4857 S. K. m. 21, 41, 46, 47, 57)
Dava: Davacı, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, izin, genel tatil , fazla mesai alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına alınmıştır.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi M. Göçer tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Karar: Davacı; kıdem tazminatı dışındaki isteklerine temerrüt tarihinden itibaren faiz talebinde bulunmuştur. Mahkemece dava tarihinden itibaren faize karar verilmiştir. Dosya içeriğine göre davacının dava tarihinden önce gönderdiği ihtarname ile alacak kalemlerini tek tek saymak suretiyle davalı tarafı temerrüde düşürdüğü anlaşılmaktadır. Buna göre kıdem tazminatı dışındaki istekler için temerrüt tarihi yerine dava tarihinden faize karar verilmesi hatalı ise de bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden HUMK'nun 438/7. maddesi uyarınca hükmün düzeltilerek onanmasına karar verilmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararda hüküm fıkrasında 1. bendin ikinci ve üçüncü cümlelerinde yazılı olan ... dava tarihinden ... sözcüklerinin çıkarılarak yerine; ... temerrüt tarihi olan 5.3.2008 tarihinden... yazılmasına ve hükmün bu şekilde düzeltilerek ONANMASINA, 13.10.2008 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy