MAHKEMESİ :İŞ MAHKEMESİ
DAVA :Davacı, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, yıllık izin ücreti, genel tatil ücreti, fazla mesai ücreti ve hafta tatili ücret alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir.
Yerel mahkeme, isteğin reddine karar vermiştir.
Hüküm süresi içinde davacı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
A) Davacı isteminin özeti:
Davacı vekili; müvekkilinin, davalı nezdinde çalışırken sebep gösterilmeden iş akdinin feshedildiğini, müvekkilinin işten ayrılırken bir kısım haklarının kendisine ödendiğini, ancak tüm alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek; kıdem ve ihbar tazminatı, yıllık izin, genel tatil, fazla mesai ve hafta tatili ücretlerinin davalıdan tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir
B)Davalı cevabının özeti:
Davalı vekili; davacının, 06.05.2005 tarihinden iş sözleşmesinin iş hacmi daralması nedeniyle geçerli sebeple feshedildiği 14.02.2009 tarihine kadar müvekkilinin alt işveren olarak hizmet verdiği çeşitli işletmelerde sigortalı olarak çalıştığını, son olarak Bossa işletmesinde çalışmakta iken... arasındaki sözleşmenin sona ermesi sonucu buradaki iş yerinin kapatıldığını, bunun sonucunda davacı işçinin görevine uygun veya benzer başkaca bir iş bulunamamasından dolayı iş akdinin feshedildiğini, davacının bütün hak etmiş olduğu alacaklarının banka kanalıyla kendisine ödendiğini savunarak; davanın reddine karar verilmesini talep etmiştir.
C)Yerel Mahkeme kararının özeti:
Mahkemece, davanın reddine karar verilmiştir.
Ç)Temyiz:
Karar süresi içinde davacı tarafından temyiz edilmiştir.
D)Gerekçe:
1-Dosyadaki yazılara, toplanan delillerle kararın dayandığı kanuni gerektirici sebeplere göre davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Davacının, yıllık izin ücreti alacağı 281,05 TL olup makbuz niteliğindeki ibraname ile ödenen 79 TL'nin mahsup edilerek bakiye izin ücretinin hüküm altına alınması gerekirken yapılan ödemenin yanlış değerlendirilmesi sonucu talebin reddine karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:
Açıklanan sebepler ile temyiz edilen kararın BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 02/12/2013 gününde oybirliği ile karar verildi
Full & Egal Universal Law Academy