MAHKEMESİ :İŞ MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen kararın, temyizen incelenmesi davacı ... vekili tarafından istenilmekle, temyiz taleplerinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
YARGITAY KARARI
1- Davacı vekilinin 02/02/2015 havale tarihli dilekçesinde, dava dilekçesi ile davacı olarak gösterdikleri ...’in dava dilekçesine adının sehven yazıldığının, gerçek davacının ... olduğuna ilişkin 02/05/2014 tarihli düzeltme işleminin sehven yapıldığının, davanın dava dilekçesinde adı geçen ... için açıldığının, vekaletnamenin de bu kişiye ait olduğunun açıklanmış olmasına ve dava dilekçesi ile ekli vekaletnamenin ...’e ait olduğunun da anlaşılması karşısında, iş bu dosyanın davacısının ... olduğu halde karar başlığına davacı olarak bu sıfatı bulunmayan ... isminin de ilave edilmesi, mahallinde düzeltilebilir maddi hata kabul edilmiştir.
2-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere göre, davacının yerinde bulunmayan ve sebepleri bildirilmeyen bozma isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edene yükletilmesine, 12/03/2020 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy