(Hukuk Ve Ticaret Mahkemelerinin Yazı İşleri Yönetmeliği m. 25)
Dava: Taraflar arasındaki tapu iptali ve alacak davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; Nevşehir Asliye 2. Hukuk Mahkemesince davanın reddine dair verilen 04.02.2003 gün ve 2001/373 E. - 2003/41 K. sayılı kararın incelenmesi davacılar vekili tarafından istenilmesi üzerine, Yargıtay 14.Hukuk Dairesinin 23.09.2003 gün ve 2003/4643-6272 sayılı ilamı ile; bozularak dosya yerine geri çevrilmekle, yeniden yapılan yargılama sonunda, mahkemece önceki kararda direnilmiştir.
Hukuk Genel Kurulunca incelenerek dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra gereği görüşüldü:
Karar: Direnme kararını temyiz eden davalı S. B.'nin 13.08.2004 havale tarihli ve aynı tarihte harçlandırılan dilekçesinin sadece birinci sayfası dosyada olup, imzayı da içermesi gereken diğer sayfaları ve temyiz defterine kaydına ilişkin bilgi dosya arasında bulunmamaktadır.
Açıklanan eksik giderildikten ve karşı tarafa tebliği de eksik biçimiyle yapılmışsa bu da tamamlandıktan sonra Yargıtay'a gönderilmek üzere dosyanın mahkemesine geri çevrilmesi gerekir.
Sonuç: Yukarıda açıklanan nedenlerle dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 06.10.2004 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy