(1086 S. K. m. 284)
Dava: Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda, kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı Aski vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
Karar: Davacı vekili, davalılardan Aski'ye ait diğer davalı Cengiz Sapmaz'ın sevk ve idaresindeki 06 EKV 14 plakalı araçla müvekkiline ait olan 06 VE 223 plakalı araca çarparak trafik kazası sonucu hasara neden olduğunu iddia ederek 10.475.000.000 TL tazminatın kaza tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı Aski vekili, kazada müvekkili idarenin araç sürücüsünün kusuru bulunmadığını savunarak davanın reddini istemiştir.
Davalı Cengiz Sapmaz kazada davacı tarafın kusurlu olduğunu, davanın reddi gerektiğini savunmuştur.
Mahkemece, iddia, savunma, toplanan deliller, benimsenen bilirkişi rapo