Yargıtay 20. Hukuk Dairesi 2016/1625 Esas 2017/9182 Karar
Karar Dilini Çevir:
20. Hukuk Dairesi         2016/1625 E.  ,  2017/9182 K.
"İçtihat Metni"

MAHKEMESİ :Kadastro Mahkemesi

Taraflar arasındaki davanın yapılan duruşması sonunda kurulan hükmün Yargıtayca incelenmesi davacı ... ve birleştirlen dosya davacısı ... tarafından istenilmekle, süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya incelendi, gereği düşünüldü:

K A R A R

Dilovası ilçesi, ...köyünde 3402 sayılı Kanunun (5831 sayılı Kanunla eklenen) Ek 4. maddesi gereğince yapılan kadastro çalışmalarında 611 ada 16 pasel sayılı taşınmaz 16389 m2 yüzölçümü ve ham toprak niteliğiyle ve beyanlar hanesinde 6831 sayılı Kanunun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırıdışına çıkarıldığı belirtilerek, Hazine adına tesbit edilmiştir.
Davacı ... vekili, taşınmazın bir kısmının evvelinden beri müvekkilinin murisleri ve müvekkili tarfından kullanıldığını ve halen kullanılmaya devam edildiğini, taşınmazın müvekkilin murisinden intikal eden 2/B vasfında olup, 1931 tarihli tapusu olduğunu ancak bu belgelerin kaybedildiğini belirterek müvekkilinin kullanmış olduğu kısmın adına tescilini talep etmiştir.
Birleşen dosya davacıları ..., ... ve asli müdahil ..., dava konusu taşınmazın bir kısmının kendilerinin kullanımında olduğu iddiasıyla dava açmıştır.
Asli müdahil ... vekili ise ise taşınmazın kökmuris...'dan intikal ettiğini, müvekkilin zilyetliğinde bulunduğunu ileri sürerek, taşınmazın kök muris...'un tüm mirasçıları adına hisseleri oranında tesciline karar verilmesini talep etmiştir.
Orman Yönetimi ise taşınmazın 11/04/2014 tarihli fen bilirkişi raporunda (C) harfi ile gösterilen kısmının orman vasfıyla Hazine adına tescili istemiyle davaya katılmıştır.
Mahkemece yapılan yargılama sonucunda; davacı ... ve müdahil ...'ın davasının reddine, davacı ..., ... ve müdahil...'un davasının kısmen kabulüne, müdahil Orman Yönetiminin davasının kabulüne, dava konusu Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, ...Mimarsinan mahallesi 611 ada 16 parsel sayılı taşınmazın kadastro tutanağının iptali ile 02.06.2015 havale tarihli bilirkişi raporunda (A) harfi ile gösterilen 3.425

Üyelik Paketleri

Tüm programlar tek bir abonelikle sınırsız hizmetinde.

Güncellemeler otomatik yüklenir.

Tüm ProgramlarAylık Üyelik

Toplam 9 Program
Sınırsız Destek
Süre Sonunda Durur
Kredi Kartlarına Taksit
1 Kullanıcı
Kullanıcı Sayısı Arttırılabilir
Ek Kullanıcı Değiştirilebilir
300 / Ay
Detayları Göster Üyeliği Başlat

Tüm Programlar6 Aylık Üyelik

Toplam 9 Program
Sınırsız Destek
Süre Sonunda Durur
Kredi Kartlarına Taksit
1 Kullanıcı
Kullanıcı Sayısı Arttırılabilir
Ek Kullanıcı Değiştirilebilir
₺1.100
800
Kazancınız 300 TL
Detayları Göster Üyeliği Başlat