"İçtihat Metni"
MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasında görülen alacak davası sonucunda verilen hükmün düzeltilerek bozulmasına ilişkin Dairemizin 10.03.2014 gün ve 2013/6923 Esas, 2014/1757 Karar sayılı ilamının karar düzeltme yoluyla incelenmesi asıl davada davalı-karşı davada davacı ... vekili tarafından istenilmekle, dosya incelendi, gereği görüşüldü.
- KARAR -
Asıl davada davacılar vekili, arsa sahibi müvekkilleri ile davalı yüklenici ... arasında 16.09.2004 tarihli arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandığını, yüklenicinin edimlerini tam olarak yerine getirmediğini, eksik ve ayıplı imalatlar bulunduğunu ileri sürerek, her bir daire için 5.000,00’er TL’nin davalı yükleniciden tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiş; yüklenici ... vekilinin müvekkilleri ... ve ... aleyhine açmış olduğu karşı davanın ise reddine karar verilmesini istemiştir.
Birleşen davada davacılar .. ve .. vekili, yüklenicinin sözleşme kapsamında ayıplı imalat yaptığını ileri sürerek, her bir daire için 5.000,00’er TL’nin davalı yükleniciden tahsiline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Asıl ve birleşen davada davalı-asıl dava kapsamında açılmış karşı davada davacı yüklenici ... vekili, müvekkilinin sözleşme ile üstlendiği edimlerini tam olarak ve süresinden önce yerine getirdiğini, teslimden uzun zaman sonra bu davanın aç