"İçtihat Metni"
MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK (TÜKETİCİ)MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki istirdat davasının mahkemece yapılan yargılaması sonucunda, davanın yetkisizlik nedeniyle reddine yönelik olarak verilen hükmün, süresi içinde davalı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine; temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra, dosya içerisindeki kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
Davacı; davalı tarafından şirketinde kullandığı elektrik tüketim miktarlarına göre tahakkuk ettirilen faturalarda hizmet bedeli karşılığı olmayan kayıp kaçak bedeli adı altında haksız olarak tahsilat yapıldığını beyan ederek ödemiş olduğu toplam 113.014,25 TL’nin işlemiş faizi ile birlikte tarafına iadesine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.Davalı; öncelikle taraflar arasında akdedilen sözleşme uyarınca yetki itirazında bulunduklarını, ayrıca davacının da tacir olması nedeniyle mahkemenin görevsiz olduğunu, dava konusu bedellerin tahsilinin de yasal olduğunu belirterek davanın görev, yetki ve esas yönünden reddine karar verilmesini dilemiştir.
Mahkemece; taraflar arasında akdedilen 01.03.2012 tarihli sözleşmenin 11. Maddesi uyarınca dava konusu ihtilafı çözmeye yetkili ve görevli mahkeme H.M.K’nun 17. ve 18. maddeleri gereğince ... Tüketici Mahkemeleri olduğundan dava dilekçesinin mahkemenin yetkisizliği nedeni ile reddine, dosyanın karar kesinleştikten itibaren iki hafta içinde talep halinde yetkili ve görevli ... Nöbetçi Tüketici Mahkemesine gönderilmesine karar verilmiş, hüküm süresi içinde davalı vekilince temyiz edilmiştir.
1)Dava; kayıp kaçak bedelinin iadesi istemine ilişkindir.
28.05.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkı